multidisciplinaire samenwerking

Zorgprofessional

Met Orchidee Leefstijlcoaching ontzorg ik jou als zorgprofessional. Doorverwezen cliĆ«nten die kampen met beginnende, milde klachten coach ik om tot een gezondere leefstijl te komen met vermindering van gezondheidsrisico’s.

Regie helpen pakken

De laatste jaren is er sprake van een snel stijgend aantal mensen met een ongezonde leefstijl. De cijfers liegen er niet om: zo heeft ongeveer de helft van de Nederlanders overgewicht, zo’n 20% van de Nederlanders heeft slaapproblemen en meer dan 10% van de bezoeken aan de huisarts is stress gerelateerd. Dit is slecht een greep uit de voorbeelden.

Al deze leefstijlfactoren vormen een risico op gerelateerde lichamelijke en geestelijke aandoeningen en zijn daarmee een belasting voor de gezondheidzorg in zijn geheel.

Preventieve zorg staat in de spotlights nu huisartsen, POH’s, ziekenhuizen en de GGZ kampen met grote werkdruk, wachtlijsten en leegloop. Orchidee Leefstijlcoaching streeft ernaar om met een preventieve aanpak bij te dragen aan een vitale (geestelijke) gezondheidszorg in Nederland.

In multidisciplinaire samenwerking ga ik graag aan de slag om, als onderdeel van een zorg of behandelplan, cliƫnten regie te helpen pakken voor een gezonde(re) leefstijl.