spectaculair bloeien

In de knop

Boyce ontdekte dat kinderen variëren in hun gevoeligheid voor de omgeving. Sommige kinderen zijn als paardenbloemen, die zich met meer gemak kunnen aanpassen aan diverse omstandigheden. Andere kinderen zijn als orchideeën, die zowel positieve als negatieve invloeden intensiever ervaren. Hoewel ze sterk zijn merk je het duidelijk op als ze niet de juiste zorg krijgen. Als je ze goed verzorgt bloeien zij echter spectaculair op. Deze inzichten kunnen nuttig zijn bij het begrijpen van individuele verschillen in de manier waarop een kind reageert op bijvoorbeeld stress.

Piece of Art

Een voorwaarde om je talent te kunnen leven is dat je gezond bent, stelde Carl Jung. Hoe zorgen wij als volwassenen ervoor dat onze kinderen in deze snel veranderende en veeleisende maatschappij gezond blijven?

In de Piece of Cake Art Methode© komen diverse onderwerpen aan bod zoals: goed voor jezelf zorgen, de tijd nemen en vertragen, meeleven met anderen, je lijf voelen en hulp vragen.

De Piece of Cake Art Methode© is een tool voor volwassenen om met kinderen in gesprek te gaan over hun waarneming, zowel rationeel als irrationeel, en hoe zij daarnaar kunnen handelen. Zij leggen dan vanuit een brede oriëntatie (denken, voelen, gewaarworden en intuïtie) een stevige basis om gezonde keuzes te maken en leren zichzelf te geven wat zij nodig hebben. Zij leren bij zichzelf te blijven en de dingen te doen die daadwerkelijk in hun leven thuishoren: dingen waar zij blij van worden! En dat is nodig, want orchideekinderen hebben de wereld, waarin zij met al hun talenten en kwetsbaarheden nogal eens kopje onder dreigen te gaan, veel te bieden.

Als resultaat zitten kinderen beter in hun vel, staan ze stevig in hun schoenen en ervaren ze minder stress. Dit maakt dat zij tot bloei kunnen komen op school en daarbuiten. Zij leggen een stevig fundament voor een mooie toekomst.

Wil je als ouder, opvoeder, leerkracht of hulpverlener kinderen nu en in de toekomst gezonde keuzes leren maken? Wil je meer weten over deze methode en achtergronden? Bel of mail mij voor een afspraak!